Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2011 22:09 - ИМАНЕ
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 2091 Коментари: 1 Гласове:
6



ИМАНЕ

 

            Всеки човек е своего рода иманяр. Аз съм от тия „иманяри”, които търсят и колекционират забележителни прояви на глупост. Разбира се, ако всяка глупост беше богатство, то всички люде щяха да бъдат богаташи, защото надали има нещо по-разпространено от човешката глупост. Нали затова Айнщайн смята,че тя е едно от двете неща, което му дава предства за безкрайността. Но и глупостите са различни. Има глупости – просто бисери. Такъв бисер открих на последната страница на в. „Сега” от 11. 10, 2011 г.  Ще го поместя тук без разрешение на редакцията, за което моля за извинение.

                 ХИГИЕНА НА ПЕНЕТРАЦИЯТА БЕЗ ДЕФЛОРАЦИЯ

                                           И БЕЗ ГНЯВ НАЗАД

Тренирай: Скок през прозорец и гмуркане при отворени врати с 2 секретарки и шофьор

            Виктор Николаев бТВ: ... Основният момент, който до момента в кампанията имахте, беше тази история, която коментирахме вече, с общинските съветници, с т. нар. подкуп, който беше съвсем логично използван от вашите опоненти.Създава се впечатлението, че сте някак си по-примирим по тема корупция, че не ви се занимава, че това – да, няма как да се докаже, много трудно доказуемо е и г-жа Попова знае. Припомням ви беше и друг случай, при който са влизали хора в министерството още от самото начало и строителен предприемач е предлагал също да си заплати участието в обществени поръчки. Как ще докажете, че сте наистина безкомпромисен и имате някаква нетърпимост към корупцията, а не просто така „не ми се занимава, няма как да го докажа”?

            Росен Плевнелиев, претендент-президент: Доказателството е повече от очевидно. Вие да сте видели някой друг министър, който да е бил в телевизионно шоу и като са го питали „случайно някой на вас да ви е предлагал”, като, спомняте си думичката, която беше при Росен Петров, не ставаше въпрос за подкуп, а „някой изобщо да се е опитвал да ви предложи нещо”, аз да са съм бил толкова честен и да кажа „ами да, още първата седмица като министър дойде един и каза ваш интерес, наш интерес. И аз го изгоних!”.

            ВН: Вие сте казали на ДАНС тогава, така ли.

            РП: Изгоних го на сукундата, моята врата като министър винаги беше отворена. Отпред има две секретаркиь Шофьор. Те казаха: този човек излезе на 20-тата секунда.

            ВН: Въпросът е да ги арестуват тези хора, които предлагат сделки.

            РП: Този човек може да бъде арестуван, ако той е споменал думичката „подкуп” и е предложил подкуп. Само че това не се е случило. Като капак на всичко на 20-тата секунда вие сте го изгонили, знаете ли защо? Защото аз съм най-хигиеничният човек! Мен ме отвръщава думичката „подкуп”. Само някой да я спомене и аз съм готов или аз да скоча, или него да га изхвърля през прозореца!

             ВН: Съжалявам че я споменахме.

             РП: Казвам ви го не случайно, защото това отвътре ме обръща тотално. Защото цял живот аз съм бил такъв човек, изкарвал съм си честно парите. (...)

            АЦ: Дойде ред на блиц въпросите, които на вас не сме задавали; Изчерпа ни се времето. Алкохол пиете ли?

            РП: Моят дядо казваше – една чаша червено вино на вечер е божа кръв. Една чаша червено вино.

             Маргарита Попова: За мен и това количество е много. Аз не мога нито червено, нито бяло, по цяла чаша, не не пия!

            ВН: Хоби, спорт?

            РП: Аз имам много спортове като хоби, просто обожавам спорта. Скачам, гмуркам се, карам колело, карам ски, карам сноу борд...

            МП: Не спортувам активно.

            ВН: С какво живеете на месец? Но честно, наистина честно.

РП: Достатъчно, за да си покрия разходите... В рамките на моето европейско немско възпитание съм научен да не споменавам цифри. Но всичко, което съм изкарал, е платено и в Германия, и в България.

ВН: Няма да ни кажете, че с 500 лева на месец или нещо такова, нали?

РП: Аз не се изхвърлям, водя нормален живот, не съм привърженик на всичко, което е неразумно. Същевременно си покривам разходите за целите, които имам, за образованието на децата.

МП: На сайтовете са моите доходи като министър и преди това като прокурор. На съпруга ми също. Стигат ми парите със заплатата – това което получаваме двамата вкъщи – аз и моят съпруг.

АЦ: Кога плакахте?

РП: ... А, моля ви се! Аз, знаете ли, съм от един специфичен край на България, където ние обичаме да ни е тежко и много се мобилизираме, когато ни е тежко! А и сме такива хора, дето, колкото повече ни е тежко, толкова повече работа вършим. Но по скоро във форма на емоция и винаги е свързано с, ъъ, когато децата кажат нещо, толкова отвътре, бих казал, така да ви влезе отвътре, че чак да се разплачете.

ВН: От гняв?

РП: Не от гняв, не, не, от гняв никога!

         Незаинтересуваният в политиката човек ще каже: „Какво пък, човекът, личи си, няма дар-слово, въпреки че много говори, но не ще да е глупав, щом като е натрупал лично богатство от 12 мил. лева, а и поддържаше рейтинг – по-висок от Бойковия. Така ли е аджеба?

          Интересно ще ми е вашето  мнение, Дами и Господа!

 




Гласувай:
6



1. zaw12929 - завиждам ви, благородно
18.10.2011 19:55
завиждам ви, благородно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 759079
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031