Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2011 17:05 - КРИЗАТА КАТО ОПРАВДАНИЕ
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 1700 Коментари: 2 Гласове:
5



      КРИЗАТА  КАТО  ОПРАВДАНИЕ

                                                     Достатъчно е, че народът не разбира нашите банкова и парична система. Защото ако ги разбираше, предполагам, че още преди изгрев слънце щеше да избухне революция.”

               Хенри Форд

 

По нататък смятам, на всеки постинг с политикоикономическо съдържание,  да слагам за мото тази мисъл на Хенри Форд, защото тя по най-категоричен начин показва трагикомичното състояние на човечеството, в т. ч. и на нас българите.

Фактите говорят, че:

-          българският народ живее най-бедно в рамките на ЕС.

-          Народът непрекъснато и с високи темпове обеднява, откак на власт е партията ГЕРБ.

-          Под прага на бедност  живеят невъобразимо голям процент от хората. Още много и много факти може да се посочат, които доказват непрекъснатото влошаване хала на народа.

Управляващите не са в състояние да отричат тези факти, признават ги с половин уста, но снемат вината от себе си и я прехвърлят на други:

-          на предишните правителства. Макар и смехотворно, това все още минава, доколкото и те действително имат определена вина.

-          На КРИЗАТА.  Тя действително е причина за обедняването, но е виновна, само във вижданията на тези, които „не разбират  нашите банкова и парична система”. Кризата не е природно бедствие. Тя е социална стихия, присъща на капиталистическия начин на производство. В правен и нравствен аспект тя не може да е виновна. Виновни могат да бъдат само отделни индивиди. Кризата е причина, но не и последна, за обедняването. Последна причина е капитализмът, а виновни са всички, които го реставрираха у нас и го крепят в глобален мащаб. Тези, които днес в България разбират от банковата и паричната система и осъзнават интереса си да бъде съхранена в този си вид, са не повече от 200-300 хил. души и те с основание гласуваха за ГЕРБ. Останалите около 1.5 мил. гласували за г. Плевнелиев и г-жа Попова, са го направили, защото не разбират от финанси и икономика. За това икономическо и финансово невежества имат вина и самите те, но по-голяма е вината на интелигенцията и масмедиите, които, не само че не се опитват да образоват хората, но съвсем осъзнато ги манипулират и зомбират.   




Гласувай:
5



1. alchemist - Достатъчно е, че народът не разбира нашите банкова и парична система.
06.11.2011 21:07
Всичко е казано в тези думи.
Не смятам, че ГРОБ са виновни за кризата. Тя беше предизвикана още през началото на 90-те години на миналия век и продължава до днес.
В момента българският народ е поробен от политическата класа(независимо от какъв цвят), която просто си мени цвета. Партиите са просто параван за пред будалите.
цитирай
2. jelezov - Мнение за горния коментар
06.11.2011 22:44
Нама да крия, че с интерес очаквах първия коментар. След като се запознах с Блога на уважаемия Alchemist (Иван Петров от Димитровград) се осмелявам да изкажа мнението си за кометара му, съзнавайки че може да прозвучи отвратително менторски. За което се извинявам.
1. От първото изречение може да се отсъди, че авторът на коментара е разбрал дълбокия смисъл на думите на Хенри Форд.
2. Аз не твърдя, че ГЕРБ са виновни за кризата. Могат да бъдат обвинени в недостатъчно умение или в нежелание за ефективно противодействие на последствията й за нашата икономика.
3. Българският народ не е поробен от „политическата класа”, защото просто такава не съществува. Народът е поробен от международния капитал с помащта и посредничеството на българската компрадорска буржоазна класа, видни представители на която са господата Бойко Борисов, Росен Плевнелиев, Симеон Дянкон и др. Съставът на т. нар. „политическа класа” се формира от представители на съществуващите социални класи. Жестока истина е, че в момента най-многобройната класа – хората на наемния труд нямат сериозно представителство в тази т. нар. „класа”, защото все още не са се осъзнали като класа.
4. Партиите не са „параван за пред будалите”. Те са необходим и много важен елемент на буржоазната демакрация. Без партии (поне две) тя се изражда в отвратителна тоталитарна власт от фашистки или фашизоиден тип. А и кандидат-фюрери – противници на партийната и многопартийната демокрация, за съжаление, ще се намерят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 762333
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930