Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2012 16:46 - Снахите
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 4252 Коментари: 8 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                           „СНАХИТЕ”

 

                                        Желю Железов

 

Ровейки се в Интернет попаднах на интересен материал. Госпожа Меглена Кунева отговаря на подхвърляне на  г. Бойко Борисов, фиксиращо вероятно и нейната личност. Както е известно, въпросната госпожа е снаха на Иван Пръмов – висш функционер на БКП. Тя смята, че  ББ няма основание  да й приписва този „недостатък”, защото и двамата са от един дол дренки: самият той, казва тя, дълги години съжителстваше и правеше бизнес с госпожа Цветелина Бориславова, която е бивша снаха на Иван Абаджиев - също от т. нар. висша номенклатура на БКП. А бившата съпруга на ББ сега е женена за бившия съпруг на Цветелина, които заедно отглеждат неговата дъщеря. Както виждате - абсолютна екзотика!

Но зад тези пикантерии изплува големият въпрос: що за дренки са те двамата, както и хилядите подобни персони и от кой дол са се пръкнали?

Не са малко хората, които смятат, че те са комунисти, защото са от лошите или са лоши защото са комунисти. Тази глупост широко се лансира във форумите на Интернет. Дори един анонимен субект, в психичното здраве на когото имаме основание  да се съмняваме, отсече: „ Няма бивш комунист, както няма бивш негър”. Каква е истината? Какво е отношението към комунизма на снахите, зетьовете, синовете и дъщерите на бившите партийни величия или пък на самите бивши комунисти, какъвто е случаят например с г. Бойко Борисов?

Първо да уточним що за хора са комунистите! Комунист е човек, който притежава комунистически убеждения (марксистки или анархистични). Членуването в комунистическа партия е необходимо, но не и същностно определение на комуниста, т. е. комунистическите убеждения (идеология) определят индивида като комунист, дори и да не членува в КП. Обратно, членството в КП без наличието на комунистически убеждения прави индивида формален комунист. Управляващите КП, по обасними причини, се пълнят с подобни формални членове, преследващи единствено някаква лична изгода. Ако госпожите и господата Кунева, Бориславова, Цачева, Борисов, Плевнелиев и хилядите тям подобни желаят и се борят за премахването на класовото деление и експлоатацията на човек от човека, какватo е основната цел на комуниста, те ще са комунисти. Обаче, както се вижда от битието и от приказките им, те не желаят това и следователно не са комунисти. А какви са тогава? По убеждение са антикомунисти – такава е логиката на всяко идейно и политическо ренегатство. Спомнете си за Ахмед ага Барутанлията. В битието си тези госпожи и господа  се проявяват като представители на класа, която големият Милован Джилас нарече „новата класа”, а в ежедневието най-често се нарича „номенклатура” Що за класа е тази „нова” класа. Тя е толкова буржоазия, колкото котката е пантера, макар че и двете са представители на родове от едно семейство. Класическата буржоазия е творческа класа. Под нейното ръководство човечеството постигна всичките чудеса на съвременната цивилизация. „Новата класа” е изцяло паразитна. Като буржоазията тя е експлоататорска класа, но за разлика от нея тя не съзижда, а прахосва създаденото от народа богатство. Затова във всичките бивши социалистически страни тя властва като компрадорска класа. В историята на човечеството тя ще остане като най-гнусната класа.

                                                                                                             юли 2012 г.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lambo - Какъв е "бизнеса" на назначените капиталисти ?
23.08.2012 17:41
Ами ето в БълХария - Рекет, Дрога, Проституция, Чейндж бюра и Банки, Хотелища и пак Хотелища, Ски писти и Голф игрища, Аптеки, Бензо и Газ Станции "На всеки километър", Скъпи заведения с пилони за курвите, Микро Макро и Хипер Маркети, Соларни паркове с космически цени на тока, "Консултантски" фирми, Медии и пак Медии .....

ЕДНА КАРФИЦА НЕ СА ПРОИЗВЕЛИ ДОСЕГА
цитирай
2. анонимен - minio uihsiba
24.08.2012 16:33
verno ecesa gnusaci hakat narkotici na estrite si da sa im robini ida gi cukat a emn nabutvat ei nesi mite racete s klocsar gayove csi vi dokaja nevinosta ce ste gnusni orgit e vi go govoryat samo po int kazvamnali sam zaspalko.aot zvezdi stanlii na bogove a sled koklko dozi koka.sa koroniasteza takviz.
цитирай
3. анонимен - minio
24.08.2012 16:35
a nomera e star oste ot komunizma naste szvedi brabari styrceta ei sa cuklai soc rabotnickite na tarjestvatakoka ot zapada svirete styrci ne spiraite.
цитирай
4. анонимен - pyrko
02.09.2012 08:25
Авторът мисли анализира и пише.
цитирай
5. анонимен - БАЙЕР
02.09.2012 09:34
500 ГОДИНИ МАШАЛА, 30 ГОДИНИ ГУТ , 45 ГОДИНИ ХОРОШО,И СЕГА ОК.... ЗАРАДИ ТОВА СМЕ ОБРЕЧЕНИ НА БЕДНОСТ.
цитирай
6. анонимен - обективен
02.09.2012 11:56
Периодът 1878 - 1944 г./от полумесеца до петолъчката/ е наситен с разнобразни събития, които не доведоха до капиталистическо развитие.66 години котериини борби поради което през 1947 година национализирахме мелници и маслобойни.От прогермански сателит стана просъветски по решение на Великите сили. Ялта и Малта са определяли посоката на нашето развитие.
цитирай
7. анонимен - В отговор на "обективния"
04.09.2012 10:37
В отговор на анонимния „обективен” коментатор. Какъв, ако не капиталистически, път на развитие пое Третата българска държава? Сред историците няма спор, че за България свободителната война е изиграла ролята на Буржоазно-демократическа революция, революция от която нашите Освободители са били все още твърде далеч. Това обстоятелство ще има интересни последствия в нашата история. В периода 1878 – 1944 г. България се превърща в СЛАБО развита капиталистическа държава, каквито са били и нашите съседи, както и много десетки други държави пръснати по всички континенти. Следователно проблем е не дали България е била капиталистическа или не, а защо е останала СЛАБО развита. Причините за това са много – и религията, и народопсихологията, и конкретното стечение на геополитическите фактори, и много други, но има една главна или основна, и именно тя е интересната в случая. Към края на 19 в. развитите капиталистически страни от Западна Европа и Северна Америка започват преход към етап от своето развитие, който Джон Хобсън, а след него и Хилфердинг, Роза Люксембург, Ленин и др. видни социалдемократи и марксисти наричат ИМПЕРИАЛИЗЪМ. В резултат на империалистическото развитие на капитализма Светът бе разделен на следните групи страни: няколко високоразвити империалистически държави в Западна Европа и Северна Америка наричани Метрополии, колонии и полуколонии, и държави - формално независими, но подложени на уродливо развитие от финансовия капитал на развитите страни, подпомаган от местната компрадорска буржоазия. Казаното важи и за България. Изказаната причина прилича на марксистка теза и се приема за такава от много марксисти, които възприемат марксизма като абсолютно детерминистично учение, т. е. разглеждащо общественото развитие като само ОБЕКТИВЕН, независим от субективността на хората процес. Тази теза става марксистка когато към анализа на обективно закономерната природа на процеса се прибави анализ на практическите действия на различните класи, народи и исторически личности. Тогава ОБЯСНЕНИЕТО се допълва с ОБВИНЕНИЕ и ОПРАВДАНИЕ (и в политически, и в юридически смисъл). Така за слабото и уродливо развитие на капиталистическа България е виновна българската буржоазия, както за сегашната реставрация на капитализма са виновни и трудовите хора, които аплодираха разграбването на създаденото от тях национално богатство, виновна е и „новата класа”, изчадия на която са и въпросните снахи, синове, зетьове, баджанаци и т. н.
цитирай
8. анонимен - БАЙЕР
09.09.2012 16:13
Антидържавната и антинационалната природа на днешния БЪЛГАРСКИ ЕЛИТ се вижда от войната която води против собствената си страна. Тези хора се държат като завоеватели, които имат зад гърба си подкрепа на могъща външна сила. След окончателния залез на българската държавност смятат успешно да се преселят там, където са депозирани милионите им- на Запад.НЕ ЗНАЯТ ДОРИ, ЧЕ КОМПРАДОРИТЕ СА КАТО САЛФЕТКИ - УПОТРЕБЯВАТ ГИ И ГИ ЗАХВЪРЛЯТ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 761826
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930