Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2012 15:39 - ОТНОВО ЗА "СВОБОДНАТА ЕНЕРГИЯ"
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 2082 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 02.10.2012 09:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ОТНОВО ЗА „СВОБОДНАТА ЕНЕРГИЯ”

                                                    Желю Железов

 

            През последните няколко месеца  в Интернет се наблюдава постоянно нарастващ интерес към „свободната енергия”, провокирано от опитите на две лица – създателя и ръководителя на едноименна фондация, иранският учен Мехран Кеше и италианският учен инж. Андреа Росси. Излишно е да разказвам кой какъв е и с какво е предизвикал световен интерес към собствената си дейност. В Мрежата има  огромен обем информация по тези въпроси. Намерението ми е да изложа моето разбиране на проблемите свързани и с откритията на двамата учени, което се оформи и затвърди през един доста дълъг период, свидетелство за което си и трите ми публикации в този Блог:

            1. „Никола Тесла и съдбата на капитализма”. 16 април 2011 г.

            2. „Недооценената новина”. 3 октомври 2011 г.

            3. „Перпетуум мобиле, гражданско общество, комунизъм.” 2 ноември 2011 г.

            Като обобщение на идеите изложени в горните постинги и доразвити от нова информация по тази материя, ще отбележа, че проблемът за „свободната енергия”, съществуващ вече няколко века, като пурпетуум мобиле, и дооформен от откритията на Кеше и Росси, повдига два кардинални въпроса: първо, възможно ли е съществуването на т. нар. „свободна енергия” и нейното извличане в полза на човечеството? И още, дали това вече не е било осъществено от редица учени като Никола Тесла, Пол Бауман, инж. Владимир Толчин, Виктор Шаубергер, Стефан Маринов и други известни и неизвестни учени? Второ, съществуват ли сили и кои са те, които не са заинтересовани от усвояването на свободната енергия и които са способни да възпрепятстват откритието и използването й?

            Положителният ми отговор на първия въпрос е отговор на лаик, що се отнася до теоретико-физичната същност на проблема. Затова търся опора в разбиранията на  заслужаващи доверие учени. За мен такъв е преди всички Никола Тесла. Да го чуем!

„Нашият свят е потопен в огромен океан от енергия, ние летим в безкрайното пространство с непостижима скорост. Всичко наоколо се върти, движи се – всичко е енергия. Пред нас стои грандиозната задача – да намерим начини за добиване на тази енергия. Тогава, извличайки я от този неизчерпаем източник, човечеството ще се придвижи напред с гигантски крачки. ...”  И още:

         „ Да, ти все още си глух, все още си сляп, жесток, безсмислен свят! Ти можеше да тръгнеш с гигантски стъпки в своето далечно бъдеще, озарено от светлината на гениалното провидение, но предпочете да вървиш едва-едва, слепешката да се приближаваш до него. Стотици години открадна ти от хората, от обикновените трудови хора, ти, свят на преситените, на упоените от себе си буржоа. Още милиони живота ще унищожиш, ти, чудовище, наричано световна финансова мафия.” 

        

Отговорът на втория въпрос, най-общо, се съдържа във втория цитат на Тесла. Силите, които са възпрепятствали, възпрепятстват и ще продължат опитите си да възпрепятстват усвояването на свободната енергия, Тесла определя с понятието „световна финансова мафия”. Съществува ли такова „животно”, както би се изразил шопът? В отговора на този въпрос е „зарито кучето”, т. е. - истината.

Образованият, но с десни идейни убеждения, човек ще се съгласи с Тесла, че виновна е световната финансова мафия, която обаче, според него,  е злокачествен тумор върху божествената снага на капиталистическото общество. И когато то се освобиди от него, ще бъде готово да използва безпрепятствено и неограничено всякакъв тип устройства, добиващи свободна енергия. Блажени са вярващите!

Образованият и с леви убеждения човек, ако е убеден марксист, и ако познава добре Марксовото учение, също ще се съгласи с разбирането на Тесла, но за него „световната финансова мафия” е неточно определение на капитализма, навлязъл в  империалистическия етап от своето развитие, основен признак на който е господството на финансовия капитал. Връщането на капитализма към етапа на неговата зрялост, наричан „Belle йpoque”, е принципно невъзможно, но дори и да би било възможно, той пак ще е неспособен да усвои и прилага „свободната енергия”. Защо? Нека всеки читател да опита да си отговори сам! Блажени са знаещите!

Октомври 2012 г.




Гласувай:
8



1. djani - Погребани в сейфовете открития...
12.10.2012 13:32
Именно капитализма и най-вече тази световна мафия са в дъното на всичко. Ако не го знаем със сигурност, то усещането е твърде реално. Много са публикациите за свободната енергия, бликаща от космоса и недрата на земята, както и технологиите за практическото и ползване. Както и водородните технологии, свързани с каталитичното разлагане на водата. Океан от почти безплатна енергия. Именно това, че е "безплатна" е причина за пограбването и.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 760223
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930