Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 12:26 - ХАЙДЕ НА ИЗБОРИ
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 2681 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 12.05.2013 12:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ХАЙДЕ НА ИЗБОРИ

Хрумна ми, преди да гласувам, да направя собствена частична прогноза за резултатите от днешното гласуване. Частична, доколкото ще прогнозирам резултатите само за три партии: БСП, ГЕРБ и АТАКА.

1.     БСП (КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ) – 22-23 %

2.     ГЕРБ – 12-13 %

3.     АТАКА – 9-11 %

Обосновка: партиите изобщо са съществена част от политическата структура на класовото и най-вече на буржоазното общество, каквото днес е българското общество. Те могат да бъдат или авангард на класата, каквито са марксистко-ленинските партии, или слуги на буржоазията, или на отделни нейни прослойки (сегменти).

БСП е дребнобуржоазна партия. Нейна социална база са: средният и низшият сегмент на т. нар. средна класа (дребната буржоазия), определена част от обикновените трудови хора от града и селото, част от интелигенцията, и част от т. нар. ПРЕКАРИАТ – новата класа, рожба на капиталистическата глобализация. При тези социална структура на обществото,  ръководство и програма на партията, прогнозираният резултат е максимумът, който може да постигне една социалдемократическа партия.

ГЕРБ е партия на едрата олигархична и компрадорска буржоазия. Популизмът и простоватият манталитет на нейния лидер поддържаха сравнително високия  й рейтинг. Надявам се, че скандалите около незаконното използване на подслушването, подслушаният разговор в дома на ББ, и историята с бюлетините, приготвени за фалшификация на изборите, са отворили очите на много от замаяните от „харизмата” на ББ. Предвиденият резултат съвпада с процента на простотията в обшеството, който е константна величина.

АТАКА е националистическа партия и за разлика от другите няколко националистическа партии, е от нацистки (неонацистки, неофашистки) тип. Доколкото тя е партия от политическата структура на една Страна от „периферията” на съвременната капиталистическа „свят-система” (колония), дотолкова нейният национализъм може, при определени условия, да играе положителна роля в борбата на трудовите хора против монополистичния империализъм.

Въпреки че съм по убеждение комунист-марксист, ще пренебрегна комунистическите формации и ще гласувам за БСП, ръководен от принципа за избор на по-малкото зло.

 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aip55 - Poздрав за
02.06.2013 08:46
-възгледите Ви като убеден комунист! Но трябваше да гласувате за СКБ. На изборите са гласували за СКБ около 10000 човека! Напред комунизма се завръща!
цитирай
2. jelezov - Не гласувах за Съюза на комунистите ...
02.06.2013 12:06
Не гласувах за Съюза на комунистите в България (СКБ) или за друга някоя от комунистическите партии, защото не одобрявам политическите им платформи и догматичната псевдомарксистка идеология. Надявам се да доживея времето, когато ще се появи нова Комунистическа партия, ръководена от научна марксистка идеология.
цитирай
3. анонимен - Професоре,
10.06.2013 11:44
Чета и не вярвам на ушите си.

Как при Вашата компетентност и аналитичен ум, сте допуснали толкова големи грешки и то по обед в дена на самите избори ?

Оставям настрана грешки в "описателното и задълбочено " охарактеризиране на първите две партии. Не зная кои трудове сте чели и използвали за заключенията Ви, но ми се струва, че ще трябва още много да четете. И то не избирателно, а всичко от всички, които пищат по въпроса.

Не допускайте в бъдеще да бъдете подвеждани от собствената си некомпетентност, или чужди материали, които сте подбрали избирателно.

Къде оставихте десетките и стотици политически и икономически феодали от аристокрацията на БСП ?

Къде оставихте интелигенцията от средната класа, гласували за ГЕРБ - в пъти повече от БСП в сектор "средно и висше образование" и възрастова група в най-високопроизводителна възраст ?

Ограничен ли сте, или не следите какво става реално около Вас ?
Не допускайте що годе изграденото Ви реноме да затъва в блатото на партийната Ви обремененост !

Желая Ви за следващите избори да бъдете по-добре осведомен и да предложите по-реалистична и точна "частична прогноза".

Затова не се уповавайте само на избрани от Вас социологически и политологически компрадори милионери - членове на БСП.

Поради гореизложеното съм принуден за този Ви постинг да поставя оценка "СЛАБ" /2+/. Плюсчето го слагам за да оценя все пак отделеното време за "анализи" и писане !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 759125
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031