Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2015 20:10 - Иво Карамански е бил тайно ченге
Автор: xodjov Категория: Политика   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Иво Карамански беше тайно ченге. Това разкри криминалният журналист Анна Заркова по бТв. Тя се е запознала с мафиотския бос по време на съдебното дело, което Карамански завел срещу нея. Въпреки това Заркова признава, че най-симпатичният й бос е бил Иво Карамански.

Карамански завел дело за клевета срещу Заркова, защото тя го нарекла кръстник на мафията и го сравнила с Ал Капоне.

„Успя да ме осъди на две инстанции за 1 лев. След делото прибра артистично лева в джоба си и каза пред журналисти, че прави парти за победата. Мен също ме покани. Седях до него на една маса, а някъде около полунощ той ми каза - Ани, искам да знаеш, че работя за държавата", спомня си Заркова. Тя му повярвала, защото забелязала, че е охраняван от действащи полицаи. Освен това Карамански бил шеф на охраната на казино "Севастопол", собственост на двама авторитети в полицейските среди - ексшефа на полицията Христо Величков и на ексшефа на столичните издирвачи Иван Иванов.

Самият Карамански казвал: „Ако ме убият, ще лишат народа от един симпатичен образ на мафията".

В края на краищата този гребец, тайно ченге, шоумен беше убит от един алкохолизиран тип на гуляй, казва журналистката. На 39-тия си рожден ден Карамански й намекнал, че може да бъде убит. "Три седмици след това го убиха", допълни Заркова.

По бТВ тя разказа и за срещата си с Васил Илиев през 1994 г. „Бяха изписани кофи с мастило за него. Разбрах, че се подвизава в една панелка на пряка на „Витоша". Пред тази панелка имаше детска площадка, която изглеждаше като военна база, а там седяха едни момчета с анцузи. Качих се и позвъних на вратата, показа се едно момче пак в анцуг и попита: „Кой търсите?". Останах да изчакам, дойдоха още две момчета до мен да чакат също, след половин час вратата се отвори и друго момче каза: „Ела тук утре в 11 часа".

„Седеше на вехто бюро, имаше и един фотьойл. Беше дребен на ръст, не красив, с един студен преценяващ поглед, а аз бях много млада и респектирана от него",

споделя топжурналистката.Тогава Васил Илиев й признал, че е о.з. лейтенант.

Косьо Самоковеца беше информатор на полицията, заяви още Заркова. Тя помни добре думите на Самоковеца:

„Ние сме едни спортни момчета - борци, нас ни мобилизираха да свършим работа на много от тези, които ги гледаш по телевизията. Свършихме им доста неща, а когато решихме да излезем на чисто, започнаха да ни убиват, искаха от нас да сме малки момчета и да не пораснем".





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xodjov
Категория: Политика
Прочетен: 1572433
Постинги: 5392
Коментари: 533
Гласове: 303
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930