Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2015 11:50 - Как така Борисов се "размина" с Анатолий Карпов?
Автор: vencivaleri1951 Категория: Политика   
Прочетен: 6515 Коментари: 20 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Публична тайна е склонноста на премиера Борисов да се "отърква" в  известни личности.
Дали ще е Мориньо, Шварценегер, Слай или сръбска певачка е без значение. Важно е да има камери и фенове. Спомняме си и увлечението на Борисов по шаха. Ако не ме лъже паметта бе патрон на двубоя Ананд -Топалов.  Игра публично партия с Топалов и великодушно не го победи...
На 3ти март, на връх националния ни празник и поради тази причина на посещение вБългария бе депутатът на Руската дума и дългогодишен световен шампион по шах Анатолий Карпов, който въпреки укоримото си поведение да е член на Руската дума:) е явление в световния шах.
Какво струват приказките на премиера ни за единение, за смирение след като е игнориран на всякакво държавно равнище един толкова престижен гост? Бил поканен от "Атака"!? Добра или лоша " Атака" е парламентарна партия, тоест има достатъчна подкрепа от симпатизанти за да влезе в парламента. Нека не забравяме, че Борисов е избран за премиер от коалиция в която учавства и еднояйченият близнак на "Атака".-"Патриотичния фронт" чийто лидер Валери Симеонов е и кум на лидера на "Атака" Сидеров.
Разбира се Русия не е толкова близка и позната нам страна като Съединените Американски Щати та с еднаква "радост" да приемаме нейните парламентаристи.
Да, Анатолий Карпов не е палил с напалм виетнамски селища и джунгла, не е оставял след себе си сираци...даже в плен не е бил като "радващия ни очите и душите сенатор
Маккейн/. Бил е само световен шампион в най интелегентната игра -шаха.
Само за момент си представете  за миг  , че друг именит шахматист, опонент на Карпов, детронирал го като световен шампион Гари Каспаров бе дошъл на посещение в България, дори по покана на "Златко Баретата":) какво търчане , какво натягане  щеше да стане по етажите на властовите сгради у нас. То щяха да бъдат снимки, камери, пресконференции . . .
Нека да бъда правилно разбран. Гари Каспаров би заслужил всичко това. Ако трябва да бъда честен, то симпатиите ми в епичните двубои между двамата/Карпов-Каспаров/ бяха на страната на арменеца. Импонираше ми повече неговия стил на игра и дори и днес във времето което си отделям за шахсе любувам и разигравам понякога негови партии.
Тук става на въпрос за "провинциализъма" на овластените от нас хора да ни управляват.
На трети март да не кажеш едно "здрасти" на толкова известен и елитен гост само защото е руски депутат и защото някой на Запад можело да се намръщи е абсолютен слугинаж.
Тъмен, безпаметен и безсмислен слугинаж.

Анатолий Карпов не се нуждае от аплаузи-той си ги е получил в достатък. Както партиите на Капабланка, Алехин, Тал, Фишер/все покойници/ се изучават от хлапета и възрастни така един ден и на Карповите партии съдбата ще е подобна. Децата ще мислят над ходовете на този блестящ шахматист  и когато никой няма да си спомня за Плевнелиев, Борисов, Цачева...





Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
04.03.2015 11:54
Много лъжеш, Венци.

Когато Роджър Уотърс дойде, кой се търкаше в него? Tочно онези, които забраняваха Pink Floyd преди 1989г – комунистите.

цитирай
2. vencivaleri1951 - Тутане млад си и не знаеш.
04.03.2015 12:06
[quote=tutankhamon661]
Много лъжеш Венци.

Когато Роджър Уотърс дойде, кой се търкаше в него? Tочно онези, които забраняваха Pink Floyd преди 1989г – комунистите.


Не знаеш какво е да ходиш да се щракаш без вужда на ренгенолог и от "лентата" после да си правиш самиздат плочи за грамофона. Поне за един от тези които ти визираш като "комунисти" /и беше с цялото си семейство там/ беше на концерта му.
Разликата между мен и теб например е следната:
-Аз мога да се кефя на певец, на чийто концерт с негово съгласие/предполагам/ е изписана ОСТАВКА на светлинното табло за правителство което да кажем подкрепям.
Твоята менталност това не би ти позволила.
Ето в постинга се възхищавам открито на Каспаров, макар , че според мен политическите му пристрастия са лична катастрофа за него.
Тоест на мен идеологическите ми симпатии или антипатии не са определящи за оценката ми за хора и събития
Разбирам/и съжалявам/, че се отнасям с лека ирония към твоя идол/Борисов/, но в края на краищата не сме еднакви и в това е очарованието и нещастието едновремено на човешкия род
цитирай
3. tutankhamon661 - vencivaleri1951
04.03.2015 12:32

Доста лицемерно! Факт ли е, че бяха забранени? Факт. Останалото е без значение. А че рок винаги се е слушал, това не подлежи на съмнение. И точно тук са лицемерието и погазването на човешките права – да го харесваш, да го слушаш .... а на другите да го забраняваш. /!!!!!/. Cега разбра ли защо нормалните хора мразят комунизма и дори европейските комунистически партии отдавна са се разграничили от българските комунисти?

Гари Каспаров е един от последните, заради които на руснаците се носи слава като интелигентна нация. И познай чий противник е той? На Путин. Много, много красноречиво за мнението на интелигентната част от руснаците!

цитирай
4. vencivaleri1951 - И коя европейска комунистическа партия се е разграничила
04.03.2015 13:08
tutankhamon661 написа:

Доста лицемерно! Факт ли е, че бяха забранени? Факт. Останалото е без значение. А че рок ве да го забраняваш. /!!!!!/. Cега разбра ли защо нормалните хора мразят комунизма и дори европейските комунистически партии отдавна са се разграничили от българските комунисти?

Гари Каспаров е един от последните, заради които на руснаците се носи слава като интелигентна нация. И познай чий противник е той? На Путин. Много, много красноречиво за мнението на интелигентната част от руснаците!



от българските комунисти. Кажи една поне която да се е отрекла постфактум поне от последния шеф на Коминтерна/ Димитров/ . Не приемай исканото за желано. Имай впредвид, че в Блог Бг има и хора които четат.

Каспаров може да бъде наречен враг на Путин, точно толкова колкото Путин му е опонент в шаха. Каспаров не е руснак, а арменец. Руснаците си имат други шахматисти на същото ниво.
Написах, че съм му силен фен като шахматист, но ако трябва да избирам имот в съседство с Каспаровия бих се отказал зарад скандалния му характер. Той е блестящ шахматист, но и повечето скандали в шаха /последствията още тежат/ направи той.
В политиката с която опита да се захване освен скандали/със свои и чужди/ не постигна нищо . Според мен гениалните му постижения като шахматист създадоха впечатление у него, че е непогрешим във всички сфери.
Негов аналог е Боби Фишер/дано знаеш за него/. Той се обяви за ваг на американските служби, на американските управници. За разлика от руснаците американците също обявиха Фишер за враг и го издирваха и искаха да им бъде предаден до края на живота му.
Руските служби общо взето се трудеха да не пострада Каспаров в немалкото му публични изяви. Лично съм бил свидетел в Петербург как побеснели шофьори искаха да се саморазправят със затапили движението по Невски демонстранти водени от Гари. Милиционерите едвам измъкнаха последните.
цитирай
5. tutankhamon661 - vencivaleri1951
04.03.2015 13:44

Всички, без изключение, са се разграничили още от Унгария – 1956г. Tи ще поискаш написано черно на бяло, ама е достатъчно, че целият свят е потресен от руското варварство първо в Унгария, а после в Чехословакия. Братът на прочутия майор Томпсън – Едуард Томпсън, един от най-големите английски историци, – дори е напуснал английската комунистическа партия в знак на протест срещу събитията в Унгария и Чехословакия. Поради същата причина не е идвал на гроба на брат си, даже след 1989г – погнусен е от българските комунисти, които нямат нищо общо с европейските. Tърпят ви по принуда, тъй като формално сте на една страна – лявото.

Гари Каспаров не е противник на Путин – тази лъжа ще я обсъдиш с някой червен баламурник. То па бива, бива, ама да отричаш чак толкова всеизвестни неща! Не те ли е срам? Каспаров директно обвини Путин за убийството на Немцов. Какво повече искаш? А това, че бил арменец, има толкова общо с темата, че грам няма да го обсъждам. Ти откривай връзка и с извънземни, ако искаш. Страшен финт, няма-що! Значи когато Каспаров мачкаше на шахматната дъска, тогава беше руснак, а сега изведнъж излезе арменец. Ама Шарапова е рускиня – нищо че живее в Америка. Браво, бе! Твоите “стабилни” критерии ме шашнаха.

Дали съм чувал за Боби Фишър? Cъвсем случайно знам за шахмата повече отколкото ти ще научиш през целия си живот. Баща ми беше майстор на спорта и заради него намразих както шаха, така и руския език – половината книги у нас са на руски – просто ми писна от руски език и шах, шах, та шах. Фишър имаше проблеми, но ти опита да го изкараш едва ли не като втория Сноудън, което изобщо не е вярно.

А това за имота в съседство с Каспаров направо изби рибата. Tи би си платил за да бъдеш до него. Hе очаквам да потвърдиш – отрече общоизвестни неща, пък ще признаеш нещо хипотетично. Bярвай си, като ти харесва!

цитирай
6. olivie - най - после
04.03.2015 15:40
да напишеш нещо на което не искат да надуят брой посещенията. Сигурно има значение и че Г. Каспаров е евреин /макар да отрича/, а Каспаров е само арменец. Едва ли ще проумеем ръждясалата логика на тукашните модове. Факт е обаче, че почват да те недолюбват. Ей на, ако щеш вярвай, предният ти пост с 4835 посещения не беше класиран, а на негово място се мъдреше друг с 4335 броя. Гледам и сега два пъти влязох, а все си седиш на 55 посещения.....
цитирай
7. vencivaleri1951 - Обяснявям бавно
04.03.2015 16:20


като на дете оставено без внимание зарад шах и руски книги/нали така пишеш/

Ти написа, че заради Каспаров все още считат руснаците за интелегентен народ и аз те поправих че е арменец. Нищо повече.
Каспаров може да се изказва катадневно против Путин/както го прави когато има трибуна/ но няма как да му е враг. Просто в областа на политиката, в доверието което имат хората в Русия/а и в голяма част от света/ те не са равни, а от там и квалификацията враг не е вярна. Путин най-вероятно знае да мести фигурите в шаха, но и да застане на дъската срещу Каспаров няма как да му бъде противник, опонент. Каспаров е на светлинни години пред него, пред баща ти, пред мен... Това имах предвид като казах, че Гари не му е враг защото никога няма да се срещнат и да оспорват някакъв политически приз/премиер, президент/
Ти почти боготвориш Борисов...е партньор ли си му и ако си, партньорството не свършва ли с упражняването на вота от твоя страна. Аз не го харесвам, не гласувам за него-това прави ли ме негов противник. Естествено , че не-не съм му равен в политиката макар, че най-вероятно ще го победя на шах.

Че фишер е проблемен е ясно, но че бе поискано от американските власти екстрадицията му за да бъде съден е факт. Негова фенка се омъжи за него, та да вземе гражданството и и да го спаси от екстрадиране. Не споря прави или не са янките, само показвам разликата в подхода на двете държави.
Иначе общо взето Каспаров е мачкал както се изразяваш главно руснаци/просто най-често те достигаха до финал/ и най вече Карпов за когото ми е днешния постинг. Както признах винаги повече ми е харесвал Каспаров. Ако пък трябва да си призная въобще върл фен бях на Фишер и то стана по време на мача му със Спаски. Тоест следях двубоя стискайки в началото палци за Спаски, но в края на мача бях привърженик на Фишер. Казах ти, в предишния коментар, че менталността ти не може да схване това.

Каспаров не може да бъде съсед или съквартирант с никого освен с майка си. Това за съжаление погуби живота му
цитирай
8. vencivaleri1951 - Какво значение има това?
04.03.2015 16:23
olivie написа:
да напишеш нещо на което не искат да надуят брой посещенията. Сигурно има значение и че Г. Каспаров е евреин /макар да отрича/, а Каспаров е само арменец. Едва ли ще проумеем ръждясалата логика на тукашните модове. Факт е обаче, че почват да те недолюбват. Ей на, ако щеш вярвай, предният ти пост с 4835 посещения не беше класиран, а на негово място се мъдреше друг с 4335 броя. Гледам и сега два пъти влязох, а все си седиш на 55 посещения.....


Тези които искат ще прочетат. "Помпите не четат"
цитирай
9. tutankhamon661 - vencivaleri1951
04.03.2015 16:57
Явно няма смисъл да говорим.

Tи извъртя всичките ми думи.
Измисли глупости, които не биха могли да знаят познаващите ме лично, а ти не ме познаваш.
И в крайна сметка започна откровено да лъжеш.

Следователно няма какво да обяснявам. Tи не се интересуваш от фактите, а само от изпълнението на червените опорни точки. Tипично зомби.

цитирай
10. apostapostoloff - И за чий к.р му е
04.03.2015 17:37
на Бойко тоя Карпов?
цитирай
11. getmans1 - И аз, и аз си правих плочите сам ...
04.03.2015 18:20
... ама като Флинстоун, щото ренгена беше далеко от село и затова свалих една плоча от дедовата къща.
За грамофон ползвах дедовото магаре Марко, плочата поставях между краката му, там дет муй иглата. Магарока се оказа много удачен избор щот го ползвах и за високоговорител. :)))

Колкото до написаното в поста имам едно питане, абе Венци, ако Борисов се беше срещнал с А. Карпов поканен от Атака, кви тогава частушки щяхте да ги пеете, а?
То и сега един от ДПС да гласува като ГЕРБ оревавате орталъка, „Ау-у новата коалиция, ау-у, Бостан“!
цитирай
12. анонимен - Леле, колко е тъпо да говориш за неща ...
04.03.2015 18:59
Леле, колко е тъпо да говориш за неща от които си нямаш понятие. Две години съм бил барман в кафана на Университета. При мен са репетирали Щурците, Вили Кавалджиев и Кукерите. Редовно имаше лектории за джаза и джемсешъни. Не само, че нищо не е било забранявано, а напротив почти всяка фечер имаше дискотеки, наречени Фонорами, а имаше и доста групи, които свиреха на живо. Първо бяха Бъндараците и Сребърните гривни и кой ли не. Аз съм свирил рок с много от тях. Та така, Тутьо-Путьо, хабер си нямаш от 70-те години в София. Дискотеки имаше редовно във Френската, ФМФ, Художествената академия, СУ, в Ялта, Феята и къде ли не. Тия митове и легенди за разни забрани ги разпространяват селяндури, дето не са били родени още.
цитирай
13. vencivaleri1951 - Борисов покрай дослука си със Симеон Борисов,
04.03.2015 19:06
getmans1 написа:
... ама като Флинстоун, щото ренгена беше далеко от село и затова свалих една плоча от дедовата къща.
За грамофон ползвах дедовото магаре Марко, плочата поставях между краката му, там дет муй иглата. Магарока се оказа много удачен избор щот го ползвах и за високоговорител. :)))



Колкото до написаното в поста имам едно питане, абе Венци, ако Борисов се беше срещнал с А. Карпов поканен от Атака, кви тогава частушки щяхте да ги пеете, а?
То и сега един от ДПС да гласува като ГЕРБ оревавате орталъка, „Ау-у новата коалиция, ау-у, Бостан“!


се прави на "умрела лисица" като баща му. Онзи има ли събитие за което може да бъде укорен от някого бегаше на лов. Боце избега от Макейн заради "левите " си избиратели, от Карпов зарад десните. Атака не му пречеше когато му подържаше кабинета, сега няма нужда от нея защото приюти производна на нея партия в коалиция.
Иначе тази игра с ДПС е за наивници. Борисов дължи пагоните си на Доган и Илия Павлов. Нали си спомняш кой публично доведе царя и кой му кадруваше. Макар и на село с магарето едва ли ти е убегнало. Нямаше как да знае за Борисов царя от далечен тогава Мадрит. Това че Баце на празника отсъства да чуе тронното слово на комсомолеца поради артроскопия е прелюдия към втората част на тази трудна дума/за мен:)/ която е подготвил за президента.
цитирай
14. tutankhamon661 - kushel
04.03.2015 19:33
Теб ли ще слушам бе, Крадец? Или Кирил Маричков, който до днес разказва за забранените концерти и биещата милиция?

Имаш да връщаш имущество, Крадльо. Като ти зашия един шамар, само на барман ще ми станеш! Аpе, помпай се там и цвили за Първа страница! Никой няма да те прочете.

цитирай
15. анонимен - Кирил Маричков е такъв мазник и п...
04.03.2015 20:18
Кирил Маричков е такъв мазник и подлизурко и беше див комсомолец. Хиляда пъти съм приказвал с него. Направи се на дисидент, защото дядо му е бил архитект при царя. Това му е дисидентството. Всичките ги познавам и им зная кътните зъбки, защото съм ги черпил аванта. Шамар :) Пундер, не изтървай такива думички, че понякога са ядосвам и ще ти стане тясна София.
цитирай
16. tutankhamon661 - kushel
04.03.2015 20:42
Педеругел, много внимавай как ми говориш! Знаеш ли колко лесно е да накарам военен да падне за 20? Внимавай ти да не го усетиш, сине на циганка!
цитирай
17. vencivaleri1951 - Не съм сигурен,
04.03.2015 22:10
но мисля, че Киро Шуреца беше по едно време и член на ЦК на Комсомола. Сигурно е обаче, че журираше песните за " Ален Мак" Тоест пресявяше песните за конкурса-а те бяха праволинейни и правилни. Когато говори за десидентството си става симпатичен с развитието на тази тема. Всяка следваща година десидентството му става все по сериозно. Да се чуди човек защо му е това измислено минало когато има таланта си.
цитирай
18. tit - помня, че бях за Корчной. Въпреки очевадната му лудост!:))
05.03.2015 00:37
Да се опитам да върна коментарната част в темата.;)

Щото, все пак ... "Забриски пойнт" никога не е бил забраняван, но днешните американофили изглежда въобще не са го гледали.

За мен е по-интересно - защо никой "демократ" не се нае да отговори на въпроса на Валери Найденов - "Ако промяната в Русия не може чрез избори – то как? И какво друго е предлагал Гари Каспаров в своите спорове с покойния Немцов?"

Най-забавното е, как всички привържаници на Банкянския цветен революционер скачат като палета срещу "тирана" Путин! Това - следствие, това - съд! Забрави!

Отсъствито на официален представител на Руската държава на тържествата за Трети март е позор. Няма как да го осъзнаят безсъвестните продажници...
цитирай
19. leonleonovpom2 - Има две вероятности!
05.03.2015 00:47
За това да не се състои срещата!
Първата е, че шаха е в любимата тематика -спорта, но е за хора с по-висока интелигентност
Втората е политическа
Карпов стана шампион, заради отказа на Фишер Но преди да стигне до мач с него - игра с Корчной- феномен в шахмата-вечно втори Игра до 80 години
Но партията прецени ,че Корчной няма шансове срещу Фишер/ кой ли имаше/ и пробута Карпов Корчной отначало губеше разгромно, дори загуби партия, в която не видя елементарен мат на Карпов, после се усети за психо атаки, но така или иначе - загуби минимално
Та нашия герой може да не иска да се среща с Карпов по партийни причини - КПСС е стояла зад и до Карпов
Шегувам се разбира се и за двата варианта

А Каспаров е възможно най-висша кръстоска- еврейско- арменски мелез!

цитирай
20. vencivaleri1951 - Лично аз съм си
05.03.2015 12:24
leonleonovpom2 написа:
За това да не се състои срещата!
Първат
Но партията прецени ,че Корчной няма шансове срещу Фишер/ кой ли имаше/ и пробута е видя елементарен мат на Карпов, после се усети за психо атаки, но така или иначе - загуби минимално
Та нашия герой може да не иска да се среща с Карпов по партийни причини - КПСС е стояла зад и до Карпов
Шегувам се разбира се и за двата варианта

А Каспаров е възможно най-висша кръстоска- еврейско- арменски мелез!



мечтал за мач на Каспаров с Фишер. Разбира се в добрите им години.
Когато говорим за партийно рамо то такова получи Каспаров в първия му мач като претендент за титлата. Ако си спомняте Карпов водеше с точка и половина и оставаха две партии. Тоест трябваше му половин точица, а както се знае той е цар на позиционната война и когато не играе за победа на практика не може да бъде победен. За негово нещастие настина, лекарят му явно е споделил някъде и идва предложението уж от Карпов мачът да бъде преигран поради здравословни проблеми на шампиона. После се разбира, че Гайдар Алиев/млад чл на Политбюро и баща на сегашния президент на Азарбейджан/ е натиснал за това решение. По това време имаше политика да се подбутват изявени личности от републиките. Каспаров макар и арменец е съгражданин на Алиев-роден е в Баку.
При преиграването Каспаров играе по внимателно и не оставя никакъв шанс на Карпов. Аз си мисля, че в опозоционността на Каспаров играе и този момент. Макар, че в първия мач Каспаров "изгоря" заради неопитността си/той е най-младия световен шампион/ и бе "поощрен" да има следващ мач/ И слава Богу, шахматистите са особена порода и могат от нищо да се сринат емоционално и после да не се възстановят/ той знае, че му помогнаха "от горе" и точно по тази причина си мисля, че последва това разграничение, а и навикът да бъде все на "първа страница":)
Ето Карпов също е блестящ шахматист, бил е депутат и от КПСС, и сега от Единна Русия. Няма новина и не се говори за него. Виж ако беше в опозиционна партия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vencivaleri1951
Категория: Политика
Прочетен: 5106101
Постинги: 1374
Коментари: 19687
Гласове: 5497
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930