Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2015 13:38 - "СМЕШЕН ПЛАЧ"
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 2416 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 16.11.2015 02:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ПЛАЧЕТЕ ЗА ПАРИЖ жЕЛЮ жЕЛЕЗОВ     СМЕШЕН ПЛАЧ



Плачете за Париж, столицата на разврата, на цивилизацията, школата на шпионството и робството; плачете, филантропи, за палатите на страшните вампири, на великите тирани - за паметниците на глупостта, на варварството, изградени с отсечените глави на толкова Предтечи, на толкова велики мислители и поети, с оглозганите кости на толкова мъченици за насущния хляб, - плачете! - лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти.

                                                                     Христо Ботьов!

 

Отново, за кой ли път, филантропите оплакват Париж, столицата на … Отново милиони пъти ще си повторят глупави измислици за причините на случилото се вчера.

БНТ-1. Видните журналисти Симеон Идакиев и Петър Вучков заедно с чаровната Мира Добрева обсъждат парижката трагедия.

Идакиев: основна причина за тероризма е невежеството.

Вучков: да, но има и терористи с висше образование.

Идакиев: изключения…

Водещата М. Добрева: причина за тероризма са „болните мозъци на някакви изчадия …”

НЕВЕЖЕСТВО?

НЕ! НЕВЕЖЕСТВО, ГАРНИРАНО СЪС СВОЙСТВЕНИТЕ НА „ФИЛАНТРОПИТЕ” ЛИЦИМЕРИЕ И ФАРИСЕЙЩИНА.

ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО МЕЖДУ ВЧЕРАШНИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ И ПАРИЖКАТА КОМУНА ПРЕЗ 1871 Г.?

ДА! Гениалният Гео Милев го е изразил така:

 

Нощта ражда из мъртва утроба

вековната злоба на роба:

своя пурпурен гняв –

величав.

Марксистът: генетично общата и най-дълбока причина за всичкото добро и зло, което се е случило в Новото време, е частното присвоявана на „принадения продукт”, който се натрупва като частна капиталистическа собственост върху условията на общественото производство.

Премахнете частното присвояване на принадения продукт и капитализма - този отдавна изживял времето си обществен строй - чрез обобществяване на средствата за производство (експроприация на експроприаторите – К. Маркс) и не само тероризмът, а и всичките мерзости на съвремието ще бъдат ликвидирани, като с магическа пръчка.

В случая всеки разумен човек си задава два простички въпроса:

1. Имат ли основание терористите и техните съмишленици да ненавиждат съвременната западна цивилизация; и Париж като неин символ?

2. Разполагат ли с други средства, освен терора, за борба с нея?

Този текст не е оправдание на терора! Той е опит за обяснение на същността и причините, които го пораждат.  



Тагове:   Париж,   терор,   Смешен плач,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Плачът на отговорните за атента...
15.11.2015 16:23
Плачът на отговорните за атентатите френски и еврогейски управници е смешен, както са смешни и изказаните от тях съболезнования, защото са безочливо лицемерни. Смешни са в своите коментари и медиите, защото се надпреварват, кой повече глупости да изговори по темата. Смешни са и "шарлитата", защото, ако са последователни ще трябва да се подиграят с жертвите.
цитирай
2. jelezov - Изтрих съдържанието (2 реда) на ...
17.11.2015 11:11
Изтрих съдържанието (2 реда) на " 2. planinitenabulgaria - Аз пък плача за блогъра Джелезов...", защото съдържаше обидни думи и за други блогъри. Иначе, неговите коментари са полезни като илюстрация на тезата ми, че "филантропите", които осмива Христо Ботев и в интелектуалното им дъно, където се подвизава planinitenabulgaria, и днес заслужават Ботевия сърказъм.
Искрено бих се радвал на коментари, в които с научни средства и логично да бъдат оспорени двете основни тези на постинга ми:
1. Причина за тероризма, във всичките му форми, е основното социално икономическо отношение на Икономическата обществена формация, обхващаща цялата история на човечеството, което се свежда до частното присвояване на "принадения продукт". (Вж, повече за "принадения продукт" в постинга ми "Какво знаят, желаят и могат комунистите".)
2. С преминаването към обществено присвояване на "принадения продукт", след обобществяването на средствата за производство, тероризмът ще остане в историята като кошмарен спомен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 760647
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930