Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2016 17:18 - Как България може да се спаси от корпорациите-поробители?
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 2782 Коментари: 2 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Норбеков: Европейците убиват вашето селско стопанство, а вие с радост им помагате! Норбеков заяви, че при идването си в България е „дошъл на погребение“

image

„Докато идвах в България, мислех, че ще изучавам великото българско селско стопанство, защото едно от нещата, които съм завършил, е селскостопански институт.

Оказа се, че съм дошъл на погребение.

 

В СССР голямо количество от селскостопанската продукция беше с етикет „Произведено в България“.

 

Сега тези продукти ги няма. Европейците решиха да убият вашето селско стопанство. И вие им помагате с огромна радост.

 

Наричам всеки, който получава дотация, за да забрави националната си гордост, килър.

Сега в България има една професия – на професионален убиец, получил заповед да унищожи икономиката на страната си.“

Академик Мирзакарим Санакулович Норбеков е доктор по психология, педагогика, философия в медицината, професор, член и член-кореспондент на редица руски и чуждестранни академии, писател, основател и президент на “Институтът на Норбеков”

Как глобализаторите колонизираха България? България  е аграрна страна, някога изхранвала почти цяла Европа, а днес внасяме 70% от храните, които консумираме

Днес няма човек, който да отрича, че глобализацията е нещо добро, но само за шепа държави с най-могъщите икономики. Именно глобализацията  и нейното въздействие върху държави като България убиха родното земеделие.

Не по-малко разрушително влияят безумните директиви на ЕС, които например задължават фермерите да осигуряват играчки на свинете и да отглеждат „щастливи кокошки“. Същевременно ЕС и организациите „клякат“ пред корпорациите, а тъпчат обикновенния производител. Например през 1999г. Калифорния забрани бензиновата добавка МТВЕ – канцарогенно вещество, което замърсяв водоизточниците! Да, но канадската фирма МЕТАКС, която го произвежда веднага сезира Световната Търговска Организация, чиито закони, забележете, забраняват на държавите да действат така, защото ще нанесат загуби на корпорациите. Калифорния предпочете да не изплаща милиони „компенсация“ за това че е забранила нещо, което замърсява водата и оттегли забраната…

Това е глобализацията – тя облагодетелства 1% от човечеството. Днес науката и историята обединяват позицията си, че именно глобализацията и американизацията са една от причините за разрастването на съвременния тероризъм.

Ниските мита означават, че ползите от евтината чуждестранна работна ръка ще се запазят, докато произведени навън стоки се вливат в местното стопанство. В резултат работните места започват да се местят от страните с по-високо заплащане в страните с по-ниско.

Глобализацията уби българското земеделие

От голям износител, захранващ  почти цяла Европа, България се превърна в  аграрна държава, която същевременно внася 70% от продуктите, които консумираме. И това, ако не е фарс и съвсем явен саботаж и икономическо колонизиране! 

 

Субсидиите, са нещо което СТО иска да премахне. Според тях не трябва да има субсидии за селскостопанското производство. Световната Банка пък открито заяви, че работниците в по-бедните държави плащат двойно-тройно по-високи мита!

Световната Банка задължава бедни и слаби икономики като нашата да намалят или директно да премахват селскостопанските субсидии и да прехвърлят „освободения“ капитал в други сфери, или за погасяване на дългове, включително и към нея.

И така се стигна до днешното безумие – една аграрна държава да внася 70% от хранителните продукти.

 България през последните години има трайна тенденция потреблението на вносни стоки да расте, показва анализ на Българската стопанска камара (БСК). Според авторите на изследването при ясно очерталата се световна тенденция на недостиг на храни и ръст на цените не се използват благоприятните условия в страната за развитието на селското стопанство. Анализаторите твърдят още, че за земеделска страна с добри природно-климатични дадености вносът на храни спрямо общите продажби на дребно е изключително висок.

Дял на вносните стоки:

  • – при месото и месните продукти – 84%,
  • – при зеленчуците – 78%,
  • – при плодовете –77%,
  • – при рибата и рибните продукти – 66%.

 

Близо една четвърт (23,6%) от продажбите на храни заемат хлябът и хлебните изделия, които се произвеждат основно със суровини, произведени у нас. В останалите видове храни делът на вноса е близо 80%.

Малко на заден план, но не и по важност остава и факта, че глобализацията налага американската „ценностна система“ и разрушава местните традиции, води до стандартизация на ума и превръщането на хората в малоумни (без извинение) консуматори. Но, да сега това е малко по-назад, защото на практика ние се борим за физическото си оцеляване и къшея хляб, който все още не внасяме.

Как България може да се спаси от корпорациите-поробители? Политиците открай време залагат на „финансова дисциплина“ и разчитат на чуждестранни инвеститори, които обаче реализират печалби възлизащи на милиарди за себе си с нищожни инвестиции в Българската икономика

image

Така действа глобализацията – големите корпорации използват държави като България, където заплащането на труда е много по-ниско. Така с малка инвестиция у нас един корпоративен гигант може да осъществи  огромни печалби, които обаче не се вливат в нашата държава.

Разбира се, за да има по-независима икономика трябва да има производство. Защо обаче българското земеделие беше унищожено? Навярно умишлено. Или просто от престъпното нехайство на хората, които управлваха държавата в последните 24г.

43% от земята в България е преработваема! В същото време по калпавите евро-програми сме усвоили нищожни средства за земеделие – 37% за 7 години, а това е и програмата по която сме усвоили най-много средства…

Въобще усвояваме съвсем малко повече евро-пари, отколкото внасяме членски внос, но това е друга тема.

Първо – трябва да се създаде Министерство на Външната Търговия

Където ще работят експерти, заедно с бизнеса, а не чиновници и счетоводители.

България незабавно трябва да намери пазари за своята земеделска и животновъдска продукция. Да бъдат сключени търговски договори с минимална ставка за мито или дори нулева. България трябва  да си възвърне контактите с държавите от бившия соц. блок. и най-вече Русия.Това е огромен пазар. В момента сме подписали търговски договори с държави само от Европа и нашият регион.

Какъв пазар е Македония, например, с която сме сключили един от търговските си договори? И кой диктува на несуверенните бг-правителства, че трябва да сме обвързани само с държави от ЕС и Световната Търговска Организация да ни хока като добиче, на което подхвърлят парче крайщник, за да не издъхне окончателно?

Други „необятни пазари“, на които България изнася продукцията си са Лихтенщайн, Норвегия и…Исландия! Защо обаче политиците ни не търсят нови, по-добри, пазари – не зная.

Разбира се, че с откриването на по-голям пазар, да вземем Русия например и други държави, дори трябва да търсим и азиатски пазари, ще изправим на крака земеделието у нас. А ние, нека не забравяме, сме аграрна държава, и пак повтарям – 43% от земята у нас е обработваема.

Да се реши въпроса със субсидиите, да се изплащат навременно и дори да бъдат по-големи. България да сключи договори с трети държави за закупуване на техника при преференциални условия на изплащане, включително и „стоки срещу техника“. Тази нова земеделска техника пък да бъде дадена на българските земеделци, които да започнат да я изплащат след 6 или 12 месеца, за да могат да започнат незабавно производство. Държавата да гарантира ниски мита за държавите, с които ще сключи търговски договори, но пак повтарям – не ни трябват държави като Македония – това е една провинция, какъв пазар ?!

Неслучайно земеделското производство у нас намалява ежегодно и все по-малко хора се занимават със земеделие. Защо да се мъчат след като държавата „търси да привлече нови инвеститори“, които като пиявици източват всичко и превръщат България в една губерния, чиито граждани трябва да гледат на тях като на Богове, които да им подхвърлят някой къшей хляб!

И така фарса е пълен – една аграрна държава, изнасяла десетки тонове земеделска продукция, днес внася 80% от храните, които населението консумира. Заради по-ниските мита и цени българите ядат калпави турски домати, вместо български и тн.

Годишно бюджета на България има под 1 млрд. разлика между приходите и разходите на държавата.

Важно !

 

Тъй като България е член (роб)  на Световната Търговска Организация, която не е нищо повече от една клика за икономическо влияние и машинации, е принудена да изплаща по-малки субсидии на земеделците или да не ги увеличава.

 

Световната Банка, която от край време консултира България как да води политиката си, открито призна, че работниците в държави като нашата плащат двойно-тройно по-високи мита! Защо ли? За да не могат да са конкуретни на няколкото „богопомазани“ страни в света.

Защо произвеждаме електроенергия, а не търсим пазари за нея? Получава се свръхнаситеност, която води до високите сметки за ток.

В началото на тази година (януари-2013) Русия ограничи износа на стоки от България! Отнемането на разрешителните за Русия ще затрудни и продажбите на българските компании в други държави от бившия Съветски съюз!





Гласувай:
18



1. mt46 - Поздрав!...
06.07.2016 17:57
България е на загуба , но СБ, шепа олигарси и мафиоти са на печалба...
цитирай
2. tikoev - Много точно си го е казал човека!
07.07.2016 13:07
Много точно си го е казал човека!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14207621
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68272
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031