Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 23:09 - НЕДООЦЕНЕНАТА НОВИНА
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 1955 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 07.10.2011 19:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                           НЕДООЦЕНЕНАТА НОВИНА

 

Нашето поколение може да стане свидетел на толкова грандиозно научно откритие, че всичко създадено до днес от науката и технологиите ще изглежда доста незначително в сравнение с него. Недооценена от широката публика остана новината, съобщена на 23. 09. 2011 г., че при пореден опит в Големия адронен  колайдър в Церн (Швейцария) е наблюдавана елементарна частица, скоростта на която, макар и съвсем незначително, е била по-висока от скоростта на светлината. Какво ще се случи, ако това се окаже експериментално доказана истина?

Малко популярно разказана предистория: в самото начало на 20 в. в теоретичната физика се случиха две неща, които извършиха истинска революция в нея. Алберт Айнщайн създаде специалната, а по-късно и общата теория на относителността (СТО и ОТО). С това класическата физика се превърна в релативистка. По същото време теоретичната физика откри микросвета – устройството и функционирането на материята на атомно и субатомно равнище. Така се появи квантовата механика. Между нея и релативистката физика се появяваха и съществуват противоречия, но и двете имат един и същ основен постулат: скороста на светлината във вакуум е постоянна и пределна величина. Това го знаят дори гимназистите от горните класове, но малцина се питат, какви теории отрече тази революция и какви последствия имаше това отрицение.

Посочената революция отрече теориите на етера ( на англ. Ether,     на рус. ез. эфир), отрече самото му съществуване. Последният гений, който остана верен на  теорията на етера може би бе Никола Тесла. В този блог имам постинг „Никола Тесла и съдбата на капитализма”. За тези, които няма да го прочетат, ще кажа: всичките известни и изчезнали (умишлено или не скрити и унищожени) грандиозни открития на Тесла  имат за основа теорията на Етера. И нещо изключително интересно: около 800 км. юго-източно от с. Смиляни – родното село на Тесла - в гр. София през 1931 г. се ражда друг гениален славянин – Стефан Маринов – широко известен в света  учен, неотклонно определян за гений и почти неизвестен в родината си. Защо? Преди 1989 г той се е проявявал като дисидент и затова игнорирането на дейността и името му е обяснимо, вакар и непростимо. През 1977 г. напуска България, но на Запад, наред с плодотворната си научна дейност, се проявявя отново като дисидент, но вече ляв. Това обяснявя неглижирането му след 1989 г. във вече буржоазна България.

Какви са заслугите и основните научни открития на Стефан Маринов? Най-общо казано: теоретично доказателство  за съществеването на т. нар. „свободна енергия”, както и създаването на работещи модели, произвеждащи такава (безплатна) енергия. През 1979 г. той доказва за пръв път експериментално, че е възможна скорост по-голяма от скоростта на светлината, което, както и посочената в началото новина е възраждане на теорията на етера и доказателство за неистинността на релативиската физика. През 1992 г. Маринов изпраща ултимативно писмо до фон Вайцзекер – Бундеспрезидент на ГФР, в което го моли да предотврати съботирането на дейността на фирма създадена специално за изследване на свободната енергия. В същото писмо той твърди и е готов да докаже, че десет основни постулати на съвременната физика са неистинни. На 15. 07. 1997 г. Стефан Маринов „се самоубива”, скачайки от седмия етаж на университетската библиотека в Грац (Австрия). Мнозинството от авторите, познаващи проблема, са уверени че това е убиство, инсценирано като самоубийство.

Повече от век официалната академична наука упорито отрича съществуването на етера и заклеимява учените, които продължават да се занимават с него; обявява заниманията и резултатите им за лъженаука. За щастие, в света и особено в СССР, а сега и в РФ много учени продължават теоретичните и практически изследвания на етера, въпреки неодобрението на офециалната наука. Заслужава внимание творчеството на акад. Владимир Акимович Ацюковский – създател на нова наука, наречена „эфиродинамика”.

 Проблемът „свободна (безплатна, бездънна, екологична) енергия” има три аспекта: научен, икономически и политически.

Научен (технологичен и технически) аспект.Според скромното ми мнение на лаик, „свободната енергия” вече е научно и практически решен проблем. Защо все още не е станала притежание на човечеството е друг проблем, решението на който трябва да се търси в сферата на икономиката и политиката.

Икономически аспект. Достъпът на човечеството до свободната енергия е в противоречие с интересите на могъщи икономически субекти: от магнатите-милиардери в добива, пренасянето и търговията с традационните енергоносители до дребните собственици на  бензиностананции. Всеки може да си представи какъв колапс би настъпил в световната икономика като цяло, а не само в енергийния сектор. Тези обстоятелства са парадоксални, но за съжаление са реален факт.

Политически аспект. Срещат се наивници, които смятат, че свободната енергия противоречи на интересите само на енергийния бизнес и следователно е в интерес на ползващите енергия компании и на населението като цяло. И ако последните се обединят, могат да се преборят и победят енергийния бизнес, с което да дарят на човечеството така желаната безплатна енергия. Груба грешка! Използването на свободната и безплатна енергия е несъвместимо със съществеващия обществен строй и той непременно би рухнал, както рухна феодализма след откриването на парната машина.

Нека да си представим нагледно нещата! Месец след като бъде избран новият Президент на РБ пред него се явява изобретател с действащ модел, произвеждащ свободна енергия (перпетуум мобиле). Как би реагирали г. Плевнелиев, ако той се  е озовал на Дондуков № 1? За него, притежателят на лично богатство от 12 мил. лева, не е съществено важна цената на бензина и отоплението. След като прецени трезво (а това той го може) плюсовете и минусити за собственото си битие и за битието на себеподобните си, най-вероятно ще разпореди на специалните служби тайно да унищожат и изобретателя, и модела му. Този вариант разбира се няма да е безпрецедентен. Така са постъпвали преди него много пари и власт имащи.

Какво би се случило, ако на президентското кресло седне госпожа Меглена Кунева? Най-вероятно и тя би постъпила като г. Плевнелиев, защото те и двамата са мъжка и дамска персонификация на един и същ социален персонаж, който заслужено може да се нарече „буржоа-компрадор”.

Какво обаче би се случило с нашия нещастен изобретател и творението му, ако в президенското кресло се окаже г. Ивайло Калфин? Макар и високопоставен, но не и богат политик, той би се радвал, както всеки обикновен човек, на най-великото постижение на човешкия гений. Но, да не забравяме, че той е убеден социалдемократ, а е общоизвестно,   че социалдемократите, за разлика от другите леви политически течения са защитници на капиталистическото статукво и отстояват идеята, че капитализмът, със или без тяхна помощ, ще се превърне в „общество на благоденствието”, в което богатите ще са само няколко процента,  т. нар. „средна класа” – около 60 процента, а останалите   около 40 ще са аутсайдери, живеещи от социални помощи. Като високо образован ерудит, познаващ Марксовото учение, но не и марксист, той знае, че със свободната енергия пристига и комунистическата обществена формация, нещо което той съвсем не желае, Това изпълнено с противоречия съзнание, присъщо на дребната буржоазия (средната класа), ще определи и действието му. Най- вероятно е да разпореди изобретателят да бъде въдворен в психиатрична клиника, а изобретението - дълбоко засекретено, за да дочака времето, когато човечеството ще стане достойно за него. Така са постъпили, между впрочем, членовете на швейцарската религиозна комуна „Метернита”, които са използвали за добиване на безплатна енергия изобретението Тестатика на ръководителя си Пол Баумън, но и до ден днешен то остава скрито за човечеството.

        

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. osi4kata - здравейте,
03.10.2011 23:40
поздравления за статията! Запозната съм с разработките на Тесла и смятам, че вече доста частни лица по света използват свободната енергия :)), колкото и това да е неудобно за политическия и икономическия елит. Човечеството поумня. Пускането на Интернет за масова употреба се оказа нож с две остриета :))). Докато световните "мутри" слухтят и шпионират, човечеството ще извърши научна революция и ще сложи край на епохата на духовното крепостничество.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 762005
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930