Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 12:11 - Замирисва на "Чернобил"
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 5420 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 13.05.2012 12:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ВНИМАНИЕ! ЗАМИРИСВА НА „ЧЕРНОБИЛ”

Всички знаят за най-страшната ядрена катастрофа в АЕЦ Чернобил. Знаят за мащабите и последствията й, но съвсем малко или нищо за причините.

Няколко години след катастрофата изключително авторитетното съветско литературно списание „ЗНАМЯ” публикува Дневника на гл. инженер на строителството на Централата, който след предаването й за експлоатация бива назначен на отговорен пост в Москва. След аварията той пръв пристига в Чернобил и се запознава с обстнавката. Като човек, познаващ централата и атомен специалист от висока класа, той бързо установява причината за аварията. А тя се свежда до некомпетентността на директора и гл. инженер на централата, които са били хора с голям опит но в областта на неядрената енергетика.

А какво да кажем за новоизпечения директор АЕЦ Козлодуй Валентин Николов? Според мен той е типичен пример за специалист – пенкилер, а освен това ми изглежда и възглуповатичек. Това е действителна предпоставка за повторение на „Чернобилската трагедия”. Дано се окажа лош пророк!

С това назначение партия ГЕРБ за пореден път доказва, че е котерия.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chavdar01 - МОЙТО МНЕНИЕ Е СЪЩОТО.
13.05.2012 12:17
ОТ ГЕРБЕРСКА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ЩЕ НАПРАВЯТ ГОЛЯМА БЕЛЯ!
цитирай
2. raders - Когато се бърка политиката с про...
13.05.2012 12:36
Когато се бърка политиката с професионалната компетентност, лайната винаги се разсмърдяват.
цитирай
3. godlieb - БОЙКО Е ВЕЛИКОЛЕПЕН -
13.05.2012 15:27
ДА НЕ ДОПУСНЕМ ДА СЕ ПРОВАЛИ - БА!?!
цитирай
4. balgarski7vinarki - Moje bi zelta e da se likvidira Shengen?
14.05.2012 04:29
Ami-bam i ....
Koi znae dali v njakoi "strategicheski" planove ot mainata si Kontinenta ne e predviden za
novi emigranti, a Shengen prechi-
цитирай
5. анонимен - а ти. . . имаш ли знания по атомна е...
14.05.2012 11:44
а ти ...имаш ли знания по атомна енергетика, та директора ти се струва некомпетентен?Или на теб ти изглежда глуповатичък...брееееее познаваш ли го достатъчно добре за да изказваш мнение?Или ..."абе дай да напишем нещо в блога ,а?"
цитирай
6. анонимен - ?
14.05.2012 12:56
За Чернобил знаем. А за предишните – скритите, както и за откритите ядрени опити по океани и пустини? За тях нищо не казвате.
цитирай
7. jelezov - Предизвикан отговор
14.05.2012 13:37
анонимен написа:
а ти ...имаш ли знания по атомна енергетика, та директора ти се струва некомпетентен?Или на теб ти изглежда глуповатичък...брееееее познаваш ли го достатъчно добре за да изказваш мнение?Или ..."абе дай да напишем нещо в блога ,а?"

Ако анонимният коментатор на цитирания по-горе коментар, бе прочел по-внимателно Постинга ми и ако бе се змислил по-задълбочено, не би написал толкова неаргументиран текст.
Защото: 1. Аз имам висше военно образование и освен това изучавам, макар и на дилетантско равнище както проблемите на атомната енергетика, така и на ядрената енергия изобщо. Наред с това съм навлязал твърде дълбоко в проблемите на т. нар. „свободна енергия”, за което читателите могат да се уверят от постингите ми "Недооценената новина" (стр. 3) и „Никола Тесла и съдбата на капитализма”(стр.4) Но не това ми даде основание да определя, че Валентин Николов е некомпетентен за работата си като директор на АЕЦ, а простичкия факт, че не е завършил атомна физика, поради което е изключено да бъде компетентен. 2. Като посочвам мнението на компетентен специалист за действителната причина на чернобилската катастрофа, която се свежда до некомпетентността на директора и на гл. инженер на централата, некомпетентност, дължаща се на вида на висшето им образование – топлотехническа енергетика, стигам логично до извода че възниква аналогична на чернобилската ситуяция, при която, с определена ( не мвалка ) вероятност, е възможно да възникне подобна катастрофа. 3. Казвам, че НА МЕН ми изглежда „възглупавичък”. С това „на мен” подчертавам, че това е мое субектевно мнение получено от десетките му телевизионни прояви. Допускам, че това ми мнение е повлияно, в някаква степен, от левите ми убеждения. Дали действително е посредствен, времето, а не Историята ще покаже, защото Историята не се занимава с подобни субекти.

цитирай
8. анонимен - " А тя се свежда до некомпет...
14.05.2012 19:14
" А тя се свежда до некомпетентността на директора и гл. инженер на централата, които са били хора с голям опит но в областта на неядрената енергетика."

Глупости!
цитирай
9. анонимен - Виж, защо не коментираш нещата, за ...
14.05.2012 19:33
Виж, защо не коментираш нещата, за които си учил - например новите оръжия или новите методи за обучение в строева подготовка? Били с "топлотехническо" образование.:) Какви да бъдат? Физици? И такива има в една ядрена централа, но основното и в нея е топлотехниката. Колкото до главния инженер и шефа на централата - ами и педагози да бяха, пак щеше да е все тая . Оперативното ръководство е в ръцете на ДИС и ДИБ. В превод на военному дежурен по поделение и замесник дежурен по поделение, а те са били специалисти и цял живот са се занимавали само с ядрена енергетика. ТЕ СА ОСЪЩЕСТВЯВАЛИ ОПЕРАТИВНИЯ КОНТРОЛ И СА ДАВАЛИ ЗАПОВЕДИТЕ. Те, основно Дятилев се е отклонил от процедурите за въпросното изпитание и понеже освен специалист е бил и комунист е поставил задачата да се предаде блока на време над живота и безопасността. Мога да навляза в подробности, но не виждам смисъл.
Вси пак е добре човек да пише за нещата, които разбира. За които не разбира да не дава категорично мнение. Иначе Сашо Николов ми е бил ДИС и с чиста съвест мога да кажа, че е един невероятен, ерудиран и отдаден на работата си специалист и е голяма грешка това, че го замениха с икономист, ПАРТИЙНО ПОСЛУШЕН. ЗАЩОТО ИМЕННО ПАРТИЙНОТО ПОСЛУШАНИЕ ПРЕДИЗВИКА АВАРИЯТА в Чернобил. Сегашният директор на АЕЦ Козлодуй има вид на много послушен човек и в това е проблема.
цитирай
10. jelezov - Полемиката продължава
15.05.2012 11:22
Още първото съждение-въпрос в горния коментар – отговор на моя коментар говори, че в менталността на автора му нещо не е наред. Ако хората коментираха само това, за което са учили човечеството би заприличало на множество от лошо програмирани роботи. Разбира се не са за похвала и случаити когато невежи по дадена проблематика хора влизат в ролята на ментори. Такъв е случая, струва ми се, с нашия анонимен коментатор който свежда военното образование до строевата подготовка или обяснява чернобилската авария с комунистическата партийна принадлежност на директора и гл. инженер на централата. В случая става дума за конкретна некомпетентност като основна причина за аварията и това не е мое мнение, а разбиране на компетентен човек запознал се на място със ситуацията броени часове след аварията. В момента на аварията гл. инженер е бил редом с операторите в пулта за управление на реактора и е дакументирано, че именно неговата намеса е крайна причина за аварията. А директора е допускал системни нарурушения на правилниците за експлоатация на централата. Самият експеримент, в който се случва аварията е санкциониран от него без разрешение на началството от Москва. Престъпното му поведение след аварията също се дължи отчасти на непознаване на атомната физика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 759238
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031