Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2015 14:10 - ОТКРОВЕНИЕ НА РАДАН КЪНЕВ
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 1902 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Кънев: Не обичам революциите, вярвам в еволюцията!

Под това Заглавие dnes.bg публикува днес бележка на Валерия Белчевска за изказване на г-н Радан Кънев. Подобни сентенции обикновено имат смисъл на credo. Та, какво представляв credo-то на господина и какво говори то за неговата личност?

Той не обича революциите и вярва (следователно и обича) еволюцията. Но, което е най-същественото, не знае нищо и за двете. Иначе не би изказал подобна глупост. Всеки що годе грамотен човек, дори без да има висше образование, знае, че всяко развитие (еволюция) е единство на прекъснатост (дискретност) и непрекъснатост (континуум). Вън от това единство развитието изобщо, както и движението запазват природата си на парадокси и/или апории.

         В социалното развитие прекъсването на постепенността се нарича революция. Самата тя съответства на понятието си, ако бъдат разрушени старите политически и икономически (формата на собственост върху средствата за производство) отношения и бъдат заменени с нови, по-прогресивни.

       На 10 ноември 1989 г. у нас започна буржоазна контреволюция, която завърши с установяването на един карикатурен периферен капитализъм, който превърна България в неоколония на Запада, управлявана с помощта на местната компрадорска буржоазия, виден представител на която е и г-н Радан Кънев. Неговото и на колегите му по Елит поведение и говорене показва, че те инстинктивно, а не с разума си – какъвто им липсва – усещат тътена на грядущата социална революция. Нейното приближаване се обуславя от редица фактори, един от които – макар и не най-важния – е неотвратимата деградация на Елита (икономически, политически, духовен). Колоритна илюстрация на този процес е самият г-н Кънев. Например в сравнение с него Иван Костов е истински „гений”. А какво ще бъде поколението след къневците, показаха лицата на последните „окупатори” на Софийския университет.

       Тежко им на българите!




Гласувай:
14



1. stih - Споделям изразеното становище
20.07.2015 22:53
Човешкото общество се е развивало благодарение на тези революцонни скокове, при които се рушат старите политически и икономически отношения и се градят нови, по-прогресивни.
Ролята на вождовете е да предвидят накъде води обективното развитие на обществения живот и в най-точния момент да организират и поведат масите - да ускорят процеса...


цитирай
2. krumbelosvet - Прекъснатост, скокообразност, не съвпада точно с "революция".
28.01.2016 09:56
На практика, революцията се свързва с насилие. Колкото повече един скок не е назрял, толкова повече насилие е нужно. А никой не може да предвиди кога и как настъпва назряването. Голям е рискът, насилието да изиграе роля като в китайската приказка - един селянин решил да помогне на ориза да расте по-бързо и го изкоренил.
Колкото до вярното определение за това, че "управляваните повече не искат, а управляващите не могат" тук пропагандата, значи и лъжата, играят голяма роля. В наше време всички цветни "революции" и "пролети" станаха така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 759263
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031