Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2019 21:46 - СТАЛИН. ЗАВРЪЩАНЕ. тайната на последните дни от живота на вожда
Автор: jelezov Категория: Политика   
Прочетен: 11500 Коментари: 10 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
СТАЛИН. ВОЗВРАЩЕНИЕ Тайна последных дней жизни вождя На 24 февруари 2019 г руският електронен вестник „ЗАВТРА“ (zavtra.ru) публикува под горното заглавие крайно интересна статия на Николай Сапелкин, която горещо препоръчвам на читателите. Тук правя превод само на два откъса от статията, защото смятам, че хората, които се интересуват от този проблем, могат да я прочетат в оригинал. „Най-вероятно, ние още дълго няма да узнаем тайната на последните дни от живота на Сталин, доколкото неговата ликвидация е била изгодна и на част от неговото обкръжение, и на световната буржоазия. Аз стигнах до разбирането, че убийството на Сталин вътре в страната е подготвял Маленков. А отстраняването на Сталин по поръчка на чужди държави би могъл да подготви Хрушчов, само че възможностите му са били крайно малки. На някакъв етап към тях се присъединава тяхният приятел Булганин, и каква е ролята в тази история на Микоян, всеки читател може да каже своята версия.“ Във втория откъс са посочени някои от аргументите, които с желязна логика доказват причастността на световната буржоазия в убийството на Сталин. А това ни принуждава да се замислим и върху проблема, какво представляват ръководителите на комунистическите партии в европейските социалистически страни, наложени от Хрушчов след ХХ конгрес на КПСС. „За последвалите събития, преподнесени в различни версии: за това, как е извършена аутопсията, прощаването, погребението, - достатъчно добре е известно. Но някак си не се говори за това, че ако Сталин е бил ликвидиран в резултата на егоистична борба за власт, то, сигурно, не би се извършила такава „ревизия на сталинското наследство“. А след смърта на Йосиф Висарионович за няколко дена са проведени реформи , в хода на които много от сталинските проекти са били не просто прекратени и консервирани, но и отхвърлени! Ще намерим ли отговор на въпроса, кой е бил заинтересован в отказа от бездоларовата зона за търговия, съкратяването на нашата активност в Индия и Индонезия, закриванета на проекта за Трансполярната магистрала, тунелният преход в Сахалин, сталинският проект за преобразуване на природата? От този отговор зависи разгадката на тайната за смърта на Сталин.“ Аз съм един от съвременните българи, които, не само са убедени, но притежават и солидна научна аргументация за истината, че творческото връщане към сталинизма, така както го извърши ККП, е единственият начин за преодоляване на изпадналия в дълбока системна криза капитализъм, в глобален и национален план. Иначе, както е казал самият Сталин: „Без теории нам смерть! смерть!! смерт!!! ...“



Гласувай:
11



1. jelezov - Извинявам се пред читателите на ...
26.02.2019 21:56
Извинявам се пред читателите на този блог, затова че конфигурацията на текста е много неугледна. Това се дължи на незадоволителната ми компютърна грамотност, която, на моите вече 85 години, е твърде късно да преодолея.
цитирай
2. kvg55 - jelezov,
26.02.2019 22:39
Прав е бил Сталин за теорията. На нас теорията ни куцаше. А световната буржоазия не може да му прости териториалното разширяване на социализма.
Намерих статията и я прочетох. Убедително написана. Чел съм и други материали по темата. И у нас Живков с подмолни и подли действия сваля Вълко Червенков от партийния пост, за което от баща си знам това-онова.
цитирай
3. krumbelosvet - Сега научавам
27.02.2019 10:49
Сега научавам за проекта на Сталин за "бездоларова зона за търговия", отхвърлен ВЕДНАГА след смъртта му. Така, веднага след смъртта на Кенеди доколкото зная, е отхвърлен негов законопроект, който би отнел монопола на ФРС (федералната резервна система, ЧАСТНА банка), която печати долара и го дава па правителството с лихва.
Можеше да се очаква, че ПАК около кликата банкстери се върти проблемът. ТЕ са наследниците на банковите традиции на Соломоновия храм в Ерусалим.
Да напомня, че обикновените евреи посрещат ТРИУМФАЛНО Исус. А стражата на ПЪРВОСВЕЩЕНИКА го арестува, води го при Пилат (защото няма право на смъртно наказание) и КЛИКАТА НА ПЪРВОСВЕЩЕНИКА, начело със сарафите и търговците в двора на храма, чиито маси Исус прекатурва в неделята преди Пасха, крещят РАЗПНИ ГО!!!...
цитирай
4. krumbelosvet - Дори само за това
27.02.2019 11:00
Дори само за това си заслужава да се прочете Библията.
Соломоновият храм в Ерусалим, както личи от Макавейските книги, е бил и БАНКА. Логично, това и най-укрепената сграда, с денонощна охрана. Там е най-безопасно гражданите да съхраняват златото и среброто си. А за свещениците е било лесно да забележат, че могат да кредитират без лихва себе си и приятели, и да печелят от лихва от останалите... Първите банки в Европа, са от преди 500 години. А Соломоновата - от 7 пъти по толкова. Страшна сила е тоя опит. И с тая страшна сила сега господства над света...
цитирай
5. jelezov - Г-н Лозанов, Ние сме съмишленици, ...
27.02.2019 14:55
Г-н Лозанов,
Ние сме съмишленици, т.е. съидейници, или с други думи казано, на барикадата сме от страната на обикновените трудови хора. Това прави критиката на вашите коментари твърде деликатна. Причинно-следствената връзка, където единствена причина са, образно казано, бангстерите е верна, но не напълно. По-скоро има природата на художествен образ. Научната истина за всичко добро и зло, което е причинил капитализмът се корени в КАПИТАЛА ИЗОБЩО, като основно негово социално отношение. Според идеологията, която вие осъзнато или не, изповядвате и чиито „баща“, струва ми се, е Хенри Форд, причина и носител на цялото зло е финансовият капитал (бангстерите), и, обратно, причина и носител на доброто е добричкият стар промишлен капитал. В тази „истина“ едни вярват, защото е очевидна. Други, които упорито и целенасочено я разпространяват, знаят, че е мантра, но знаят, че е и могъщо идейно оръжие за защита на капитализма, който е и много добър, и много лош – живо въплъщение на диалектиката.
цитирай
6. krumbelosvet - Драги г-н Железов,
27.02.2019 17:27
Добър ден!
Не за първи път сме разногласни по темата. Като казвам "банкстери", аз нямам предвид икономическа или философска категория, а КОНКРЕТНО ФРС на САЩ.
Ще се изненадам ако не знаете, че ТЕ и само ТЕ управляват тая държава. Не за пари. Имат колкото им трябват, даже повече, щото са надминали мечтата на алхимиците. Сега доста сериозно си играят на богове, като решават кой народ ще живее и кой ще умре. И понеже са евреи, работят за етноса си, а англосаксите са им ездитни коне. И използват във войната си цялата научна, технологична, разузнавателна, юридическа и военна мощ на САЩ. Убеден съм още, че разполагат с изкуствен интелект, с чиято помощ планират МНОГОХОДОВИ ГЛОБАЛНИ ОПЕРАЦИИ за постигане на цели, недостижими другояче. За щастие, вече не са сами в тая област.
За вас няма добри капиталисти. щото целта им е "принадената стойност". Знам конкретни примери за некадърни промишлени капиталисти (като фалиралия баща на бившия премиер Беров, интересна история, но ТЕХНОЛОГИЧНА, и не ми се влиза в подробности). Знам и за фабриканти, които са живели скромно, трудили са се много, и всичко спечелено са реинвестирали - ЗА ДЕЛОТО.
Тези различия между капиталистите, Маркс ги подминава С ПРАВО - те са излишни за неговия икономически анализ, който и аз считам за най-доброто до днес в тая област.
Но в наши дни една МАЛКА КЛИКА банкери, са започнали СВЕТОВНА Р А С О В А война, която е стигнала такива мащаби, че е трудно да се прецени дали не е НЕОБРАТИМО спечелена от тях. Пази Боже, щото не е ясно дали някой друг може да ги спре. Това Маркс не е предвидил, разбира се - частен случай, но фатален.
цитирай
7. krumbelosvet - Все пак
27.02.2019 17:39
ще отделя няколко реда за бащата на Беров. Знам за една негова НЕЩАСТНА иновация, която може да не единствената му грешка, но показва ЛИПСА НА ДОБРИ ИДЕИ и вкопчване за глупости.
Той видял, че в тъкачния цех се натрупват като отпадък памучни влакна, и решил да ги използва. Изглежда просто. Но не съобразил, че това са НАЙ-КЪСИТЕ влакна, примесени с друг прах и малки отпадъци, и НИЩОЖНО КОЛИЧЕСТВО. Така разходите за събиране на отпадъка плюс влошаването на качеството, си били чиста загуба...
цитирай
8. krumbelosvet - Планинарят трябва да се трие.
27.02.2019 22:09
Той е болен човек. Маниакален Гьобелсо-Макартизъм. Пасквилите му нямат друга цел, освен ухапване и оцапване. Заслужава да му се отнеме извратеното удоволствие.
цитирай
9. jelezov - Вчера изтрих коментара на Коста ...
01.03.2019 09:51
Вчера изтрих коментара на Коста Иванов с никнейм planinitenabulgaria, както съм го правил многократно. За мен той си остава научна загадка. Трудно обаснимо е съчетанието на маниакалност, па била тя „гьобелсовски-маккартистка“, с крещяща простащина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jelezov
Категория: Политика
Прочетен: 759059
Постинги: 222
Коментари: 753
Гласове: 1615
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031